Vlog 1. Aurinkosähköä Egyptissä

3/9/2018
Logo link to home

Lappeenrantalainen GreenEnergy Finland Oy on toteuttanut Egyptin Kairoon vienninedistämisen merkeissä noin 3700 paneelin järjestelmän Tepco Oy tuotantotilojen katolle.

Järjestelmää rakennettiin muutama kuukausi ja nyt se on verkkoyhtiön puolesta valmis käyttöönotettavaksi. Tulimme hoitamaan käyttöönoton vaatimat viimeiset laitepäivitykset, sekä kameravalvonnan ja etäseurantajärjestelmän ylösajon. Parin päivän kuluttua järjestelmä otetaan käyttöön, jolloin se tuottaa parhaimmillaan noin megawatin tehon, joten kyse on todella isosta järjestelmästä.

Olosuhteet ovat aurinkosähkön tuottamiselle todella suotuisat. Suurin haaste on hiekkapöly, jota tulee Saharan autiomaasta, mutta se on hallittavissa säännöllisellä paneelien pesulla.


Aurinkotekniikka on mukana asiantuntijan roolissa varmistamassa, että laitteet ovat sähköteknisesti kunnossa, oikein asennettu ja tuottavat sähköä sen mitä pitää. Projektina tämä on mukavaa vaihtelua arkirutiineiden keskellä ja osoitus siitä, että Aurinkotekniikan ammattitaitoon luotetaan myös isoissa projekteissa.

Rauli Wathen
Asennuspäällikkö
044 979 4505