Energianhallintaa aamusta aamuun. Tutustumaan laajaan valikoimaamme aurinkopaneeleja ja muita energianhallintaratkaisuja.
Lue lisää

HUOLTO

019 278 3302

huolto@aurinkotekniikka.fi

Onko aurinkosähköjärjestelmässäsi vikaa vai epäiletkö ettei kaikki ole kunnossa?

Aurinkopaneeleita asennettaessa työskennellään vesikaton ja olemassa olevan sähköjärjestelmän parissa. Kaksi talotekniikan herkintä osa-aluetta. Kaiken täytyy olla kunnossa ja me autamme sinua varmistamaan, että näin on.

Suomen Aurinkotekniikka Oy huoltopalvelu on juuri sinua varten. Tarjoamme huolto- ja ylläpitopalvelua kaikille aurinkosähköjärjestelmän omistajille.

Vuositarkastus + huolto

Vuositarkastuksen voit tilata pientaloon, maatilaan tai yrityksen aurinkosähköjärjestelmään. Tarkastuksen yhteydessä varmistamme, että asennus on tehty standardien mukaisesti ja kirjaamme mahdolliset korjauskehotukset tarkastuspöytäkirjaan. Erikseen sovittaessa korjaamme järjestelmästä löydetyt puutteet ja viimeistelemme asennuksen nykyisen standardin mukaiseksi.  Tarkastus voidaan sopia toteutettavaksi myös vuosittain.

Palvelu sisältää:
1. Aurinkopaneelijärjestelmän tarkastus ja dokumentointi
2. Asennuksen tarkastus ja dokumentointi
3. Katon kunnon tarkastus ja dokumentointi
4. Kiinnitysjärjestelmän tarkastus ja dokumentointi
5. Johtoreittien ja läpivientien tarkastus ja dokumentointi
6. Sähkökytkentöjen tarkastus, mittaus ja dokumentointi
7. Korjauskehotuksien kirjaaminen, erikseen sovittaessa myös korjaaminen
8. Kattava tarkastusraportti valokuvineen

Viallisen järjestelmän korjaaminen

Mikäli olemassa oleva aurinkosähköjärjestelmä on epäkunnossa tai standardien vastainen, tulemme laittamaan sen kuntoon. Voimme toimia vian selvittäjänä tai esimerkiksi ulkopuolisena asiantuntijana asiakkaan ja järjestelmän toimittajan välillä.  Erikseen sovittaessa voimme laskuttaa korjaustyöstä kolmatta osapuolta, esimerkiksi järjestelmän toimittanutta urakoitsijaa tai maahantuojaa. Tarjoamme korjauspalveluamme myös urakoitsijoille reklamaatioiden ja takuukorjausten hoitamiseksi.

Palvelu sisältää:
1. Aurinkopaneelijärjestelmän tarkastus ja dokumentointi
2. Asennuksen tarkastus ja dokumentointi
3. Katon kunnon tarkastus ja dokumentointi
4. Kiinnitysjärjestelmän tarkastus ja dokumentointi
5. Johtoreittien ja läpivientien tarkastus ja dokumentointi
6. Sähkökytkentöjen tarkastus, mittaus ja dokumentointi
7. Vian määritys ja korjaus
8. Järjestelmän saattaminen standardien mukaiseksi
9.Kattava raportti tehdyistä toimenpiteistä valokuvineen

Hinnoittelu

Kohteet laskutetaan toteutuneiden tuntien ja kustannuksien mukaan. Hinnat sisältävät arvolisäveron 24%.

1. Lähtömaksu 124,00 euroa
2. Tuntiveloitus 62,00 euroa per asentaja. Lähtökohtaisesti huoltoryhmään kuuluu katto- ja sähköasentaja, katolla ei voi työskennellä yksin. Erikseen sovittaessa huoltoryhmän kokoonpanoa pystytään muuttamaan.
3. Huoltoauto 124,00 euroa
4. EI kilometrikorvausta
5. Korjaustyöhön sisältyvät pientarvikkeet tai nostimen käytöstä aiheutuvat kulut laskutetaan toteuman mukaan

Miksi Suomen Aurinkotekniikka Oy?

Olemme työskennelleet aurinkosähköjärjestelmien parissa vuodesta 2016. Omien kohteidemme lisäksi useat alan toimijat ovat luottaneet aurinkopaneeliasennuksensa meidän tehtäväksi. Vuosien aikana olemme asentaneet tuhansia järjestelmiä pientaloihin, maatiloille sekä yrityskohteisiin.

Asiakaspalvelu ja korkea työn laatu ovat ammattiylpeytemme peruste.

Aurinkopaneeleita asennettaessa työskennellään vesikaton ja olemassa olevan sähköjärjestelmän parissa. Talotekniikan kannalta kyseessä on kaksi kaikkein herkintä osa-aluetta. Sähköasennuksien lisäksi myös mekaaninen kattoasennus ja kattorakenteisiin liittyvät riskitekijät ovat meille tuttuja. Tästä hyvänä esimerkkinä vuonna 2019 lanseeraamamme RAULI kiinnitysjärjestelmän, jonka Aurinkotekniikan kattoasentajat suunnittelivat. Tällä hetkellä RAULI kiinnitysjärjestelmiä myydään Pohjoismaiden lisäksi ympäri Eurooppaa ja tuotteille on myönnetty EU tuotesertifikaatti. RAULI tuotteille myönnettiin maakunnallinen vientipalkinto keväällä 2023.

Merkittävin syy huoltopalvelun lanseeraamiseksi oli Turvallisuus- ja kemikaalivirasto TUKES heinäkuussa 2023 tekemä selvitys, jossa selvisi, että lähes 90% aurinkopaneeliasennuksista on väärin asennettu. Yleisimmät ongelmat liittyivät johtojärjestelmien virheellisiin asennuksiin, puutteellisiin käyttötarkastuksiin sekä valmistajien ohjeiden noudattamatta jättämiseen. Selvityksen kuvaliite oli otsikoitu ”Ammattitaidottomuutta vai sähköturvallisuuden vaarantavaa vastuutonta välinpitämättömyyttä?”.

Tulos oli koko aurinkopaneelialalle erittäin huono tulos ja selvityksestä aiheutuneiden uutisartikkeleiden varjot ovat yllämme vielä pitkään. Tulos hävettää meitä ja haluamme asiaan muutoksen. Mikäli selvityksen tulos kuvaa kaikkia Suomessa tehtyjä asennuksia, löytyy rakennuksien katoilta toistakymmentä tuhatta väärin asennettua aurinkosähköjärjestelmää. Se ei ole kenenkään etu.

Voit lukea toimitusjohtajamme Ville Tiaisen ajatuksia TUKES selvitykseen liittyen tästä.