Vlog 3. Hiekan putsaaminen aurinkopaneelin pinnalta

8/9/2018
Logo link to home

Aurinkotekniikka on Egyptissä avustamassa GreenEnergy Finland Oy >1MW aurinkosähkövoimalan käyttöönotossa.

Katolla olevat 3700 paneelia on asennettu suoraan teräsrunkoisen profiilipeltikaton päälle etelän suuntaan kallistettuna. Aurinkopaneelit on painotettu betonipainoin tuulikuormaa vastaan. Aurinkotekniikan ja GEF:n tasakattokohteiden asennustapa on sama myös Suomessa. Egyptissä ei tarvitse huomioida katoille tulevaa lumikuormaa, joten paneeleiden sijoitus rakennusten katolle ei vaadi niin paljon suunnittelua kuin Suomessa. Kelluva kiinnitys sopii hyvin myös kuumiin olosuhteisiin. Kelluva kiinnitys mahdollistaa rakenteiden lämpölaajenemisen ilman aurinkopaneelien rikkoutumista.

Saharan läheisyydestä johtuen paneeleiden päälle kertyy hiekkaa ja niitä pitää puhdistaa noin kolmen kuukauden välein. Pesu tehdään manuaalisesti ilta- ja yöaikaan paneeleiden pintaa naarmuttamatta. Paneeleiden sähköjohdotukset on vedetty hyllyille ja asennettu Suomen standardien mukaisesti. Lisäksi kaikki invertterit ja metallirakenteet on maadoitettu.

Projektin tarkoituksena on myös osoittaa sähköasennusten hyvä taso Suomessa. Asennustapoja pyritään tuomaan täällä käytäntöön uusissa aurinkosähköprojekteissa. Tämä voimala toimii pilottikohteena, jota esitellään paikallisille sähköalan toimijoille ja aurinkopaneeleista kiinnostuneille yrityksille.

Rauli Wathen
Asennuspäällikkö
044 979 4505

Kysyttävää? Haluatko tarjouksen?
Täytä lomake niin olemme sinuun yhteydessä.

Minulle saa lähettää sähköpostilla tietoa Aurinkotekniikan tuotteista ja palveluista sekä muista kiinnostavista aiheista. Suostumuksen voi peruuttaa klikkaamalla uutiskirjeen lopussa olevaa linkkiä tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Lisätietoja käytännöistä löydät tietosuojaselosteestamme.

Kiitos yhteydenotosta!
Oops! Something went wrong while submitting the form.