Vlog 4. Sääaseman hienosäätöä

11/9/2018
Logo link to home

Olemme avustamassa GreenEnergy Finland Oy yli 1MW aurinkosähkövoimalan käyttöönotossa. Järjestelmä on kytketty internettiin ja voimalan toimintaa valvotaan GEF Vision -etäseurannan avulla. Sama älyjärjestelmä on käytössä kaikissa Aurinkotekniikan asentamissa aurinkopaneelijärjestelmissä. Etäseurannan lisäksi katolle on asennettu liikuteltava kamera, jolla voidaan seurata katolla olevia paneeleita ja sääolosuhteita.

Katolta löytyy myös sääasema, josta nähdään tuulennopeus ja -suunta, sekä auringon säteilyarvot. Näin varmistetaan, että aurinkovoimala toimii oikein ja tuottaa olosuhteisiin nähden sähköä kuten pitääkin.

Kuten kaikissa sähköasennuksissa, myös täällä yksi isoimmista haasteista on saada datajärjestelmät toimimaan luotettavasti. Aurinkovoimalaan on kytketty useiden eri valmistajien laitteita ja ohjelmistoja, joiden pitää kommunikoida keskenään. Aurinkosähköjärjestelmän toiminnasta tulee saada tarvittava data ulos ja luettavaan muotoon. Tämän asian on varmistanut GEF:n IT-päällikkö Kimmo Huoman, joka vastaa kaikista GreenEnegy Finlandin IT-järjestelmiin liittyvistä asioista. Itse toimin projektissa Kimmo Huomanin oikeana kätenä ja teen GEF:n Juho Huttusen kanssa tarvittavat säädöt ja kytkentätarkistukset eri laitteiden sisälle.

Rauli Wathen
Asennuspäällikkö
044 979 4505