Vlog 6. Projekti on valmis

21/9/2018
Logo link to home

Projekti saatiin viimein valmiiksi.

Käyttöönoton suurin haaste oli lopulta verkkoyhtiön kytkentälupa, jonka saaminen otti aikaa lähes vuoden. Lopuksi luvan saanti vaati vielä pitkän, yli viiden tunnin palaverin. Palaveri oli lopulta meidän osalta lyhyt: muutama sähkötekninen asia käytiin läpi, jonka jälkeen olimme verkkoyhtiön edustajien kuunteluoppilaina. Keskustelun kielenä oli arabia, joten ymmärrys siitä oli melko pieni - mutta kokemuksena palaveri oli mielenkiintoinen! 

Saimme laitteistolle kytkentäluvan ja invertterit otettiin käyttöön yksi kerrallaan. Samalla verkkoyhtiön edustajat mittasivat verkkoanalysaattorilla sähköverkon toimintaa. He halusivat varmistaa, että asennetut aurinkosähkölaitteet eivät tee häiriöitä verkon suuntaan. Asennetut laitteet olivat kaikilta osin kunnossa.

Tällä hetkellä laitteisto on täydessä tuotantokäytössä. Laitteiston koosta kertoo hyvin se, että parhaimmillaan päivätuotanto on 10MWh (10000kWh) - auringon avulla saadaan paljon sähköä! 

Aurinkotekniikan puolesta oli mielenkiintoista olla mukana asiantuntijaroolissa tukemassa GreenEnergy Finlandin porukkaa. Projekti oli opettavainen alusta loppuun. Tapa tehdä asioita on Egyptissä jo yleisellä tasolla niin erilaista, kuin mihin Suomessa olemme tottuneet. Puhumattakaan sähköasennusten erilaisesta toteutustavasta Suomeen verrattuna. Tämä kaikki koulutti siihen, että pystymme varautumaan vastaavaan projektiin paremmin ja osaamme ottaa huomioon asioita, joita ei Suomessa tarvitse miettiä ollenkaan.

Näillä ajatuksilla ja opeilla ei muuta kuin kohti uusia asennuksia ja haasteita. Missäpäin maailmaa ne ikinä ovatkaan.

Rauli Wathen
Asennuspäällikkö
044 979 4505