Aurinkotekniikka.fi logo

JORMA TANNER TUOTTAA LÄMPÖÄ ULKOILMASTA JA SÄHKÖÄ AURINGOSTA

Tervakoskelaisen Jorma Tannerin kodin lämmityksestä oli vuosikymmenien ajan vastannut hybridikattila, jossa lämmitys hoitui öljyn ja puun avulla. Lisäksi katolle asennetut neljätoista aurinkopaneelia tuottivat käyttösähköä elämisen tarpeisiin. Vuoden 2018 aikana vanha lämmitysjärjestelmä alkoi tulla tiensä päähän, mikä käynnisti selvitystyön korvaavasta järjestelmästä. Lähtökohta oli, että seuraavan ratkaisun tulee olla energiatehokkaampi, mutta myös kustannustehokas, sillä eurot painoivat eniten hankintapäätöstä tehdessä.

Suoraan sähkölämmitykseen siirtyminen olisi ollut käyttökulujen osalta kallein vaihtoehto. Maalämmössä käyttökulut olisivat olleet maltilliset, mutta hankintahinta oli vaihtoehdoista suurin. Eri vaihtoehdoista järkevimmäksi osoittautui ulkoilmasta lämpöenergiaa tuottava vesi-ilmalämpöpumppu.

Suomen Aurinkotekniikka oli rakentanut talon katolle muutamaa vuotta aiemmin aurinkosähköjärjestelmän ja luotettavaksi todettu toimija tuntui luontevalta valinnalta myös uuden lämmitysjärjestelmän toteuttajaksi. ”Aurinkotekniikka tekee työt kuten on sovittu” Tanner kiittelee.

Muutaman kuukauden käytön jälkeen vilp-järjestelmä nostaa hymyn omistajansa huulille. Tammikuun kireästä pakkasjaksosta huolimatta lämpöä on riittänyt niin talon, kuin käyttövedenkin lämmitykseen. ”Ei ole tarvinnut pannuhuoneessa käydä” toteaa Tanner ja oman kokemuksensa pohjalta suosittelee vesi-ilmalämpöpumppua lämmitysjärjestelmäksi.

Luitko jo nämä?