SUOMEN MERKITYKSELLISIN AURINKOSÄHKÖALAN TOIMIJA?

Vuonna 2019 Suomessa tuotettiin  aurinkopaneeleilla 170 GWh sähköä. Arkielämästä tutulla mittayksiköllä ilmaistuna määrä on 170 miljoonaa kilowattituntia. Valtakunnan mittakaavassa tämä ei ole vielä paljon, mutta kuvaavaa on, että kasvua edellisvuoteen tuli lähes 90%. Aurinkosähkö jatkaa vahvaa kasvua Suomessa!

Suomen Aurinkotekniikka Oy:n kasvuluvut osoittavat samaan suuntaan. Asensimme viime vuonna (2019) kaksinkertaisen määrän aurinkosähkövoimaloita edellisvuoteen (2018) nähden, jolloin niin ikään tuplasimme toissavuoden (2017) lukemat. Ennusmerkit vuodelle 2020 viittaavat siihen, että toimintamme tulee jälleen kaksinkertaistumaan. Tavoitteenamme on, että jonkin ajan kuluttua voimme ylpeänä todeta, että Aurinkotekniikka on Suomen merkityksellisin aurinkosähköalan toimija, joka edesauttaa toiminnallaan koko aurinkosähköalan kehittymistä Suomessa. Tavoitteen saavuttamiseksi olemme tehneet töitä alusta alkaen:

- Vuonna 2017 aloitimme kädessäsi pitämäsi lehden julkaisemisen. Lehden sivuilla pyrimme kertomaan alan tuoreimpia uutisia, sekä jakamaan tietoa aurinkosähkön hyödyntämisestä. On ollut kunnia saada lehtiin artikkeleita alan huippuasiantuntijoilta. Tästä lehdestä löydät Toni Pasasen kirjoituksen Suomessa kehitettyjen nanopaneeleiden tämänhetkisestä tilanteesta.

- Kesällä 2018 julkaisimme 25-osaisen Aurinkopaneelikoulun (www.aurinkopaneelikoulu.fi). Videokoulutussarjassa käydään kansantajuisesti läpi aurinkosähkön perusteita. Samoihin aikoihin julkaisimme Aurinkopaneelioppaan (www.aurinkopaneeliopas.fi) jossa perusteita on mahdollista opiskella lukemalla. Tuhannet ihmiset ovat saaneet apua näistä aineistoista ja kuullun perusteella niitä käytetään myös opetuksen ja koulutuksen apumateriaaleina.

- Syksyllä 2019 toimme markkinoille RAULI-kiinnitysjärjestelmän, jolla aurinkopaneeleiden asentamisesta saadaan paitsi tyylikästä ja tehokasta, myös turvallista. Kattavan jakeluverkoston ansiosta noin puolet vuonna 2020 Suomessa myydyistä aurinkosähkövoimaloista tullaan toteuttamaan patentoimillamme RAULI-kiinnikkeillä.

Määrätietoinen työ on tuottanut tulosta. Olemme päässeet asemaan, jossa saamme jakaa ammattitaitomme aurinkosähköstä kiinnostuneille ihmisille. Lisäksi teemme laajaa yhteistyötä muiden alan toimijoiden kanssa tarjoamalle heille osaamistamme myynnistä ja aurinkosähkövoimaloiden asentamisesta.

Määränpäämme on selvillä, mutta tarina on vasta alussa. Mikäli aurinkosähkön hyödyntäminen kiinnostaa, autamme sinua mielellämme.

Aurinkoisin terveisin,
Ville Tiainen
Toimitusjohtaja
044 979 5042


Uusimmat artikkelit

AURINKOPANEELEIDEN KIERRÄTTÄMINEN

AURINKOPANEELEIDEN KIERRÄTTÄMINEN

Aurinkosähköasiantuntijamme Taru Rantaruoko selvitti opinnäytetyössään Aurinkopaneelien kierrättämisen mahdollisuudet Suomessa.

AURINGOSTA ENEMMÄN ENERGIAA NANORAKENTEEN AVULLA

AURINGOSTA ENEMMÄN ENERGIAA NANORAKENTEEN AVULLA

Paljas piiaurinkokennon pinta heijastaa yli 30 % sille saapuvasta valosta.

SUOMEN MERKITYKSELLISIN AURINKOSÄHKÖALAN TOIMIJA?

SUOMEN MERKITYKSELLISIN AURINKOSÄHKÖALAN TOIMIJA?

Vuonna 2019 Suomessa tuotettiin aurinkopaneeleilla 170 GWh sähköä. Arkielämästä tutummalla mittayksiköllä ilmaistuna määrä on 170 miljoonaa kilowattituntia.