Aurinkotekniikka.fi logo

KASVUN VUOSI 2018

Aurinkopaneeliala teki sen jälleen; kotimarkkinat kaksinkertaistuivat edellisvuodesta. Tällä hetkellä aurinkopaneeleita on Suomessa kuusi kertaa enemmän kuin kaksi vuotta sitten. Vauhti ei ole hiljentymässä, tulevaisuus näyttää vieläkin kirkkaammalta.

Meille vuosi 2017 oli edellisvuoden tapaan hyvin työntäyteinen. Alkuvuodesta kasvatimme aurinkotekniikkalaisten määrää, jotta saimme palveltua kaikkia halukkaita läpi vuoden – tänä vuonna näitä tulevaisuuden ammattilaisia tullaan tarvitsemaan vielä enemmän.

Olemme asettaneet omakotitalot tärkeimmäksi kohderyhmäksi ja isoin osa viime vuodesta kuluikin kompakteja (3-10kWp) aurinkosähkövoimaloita asentaessa. Tässä työssä on etuoikeutettu, sillä saamme tutustua todella upeisiin ihmisiin työtämme tehdessä. Nöyrä kiitos kaikille asiakkaillemme, jotka luottivat meihin hankintaa tehdessään!

Pientalojen lisäksi toteutimme yrityksille isompia (10-100kWp) aurinkovoimaloita. Alkukesästä rakensimme Hämeenlinnan seudun opiskelija-asuntosäätiölle voimalat opiskelija-asuntoloiden katoille. Loppuvuodesta valmistui isoin kohteemme, yli sata kilowattinen aurinkovoimala Jokioisten Leipä Oy:n tuotantotiloihin.

Syvensimme yhteistyötä yliopistotaustaisen GreenEnergy Finlandin kanssa. Kumppanuus nostaa voimaloiden älyominaisuudet aivan uudelle tasolle. Lappeenrannassa kehitetyn GEF VISION™ ansiosta pystymme vastaamaan kaikkiin tulevaisuuden mahdollisuuksiin, oli kyseessä sähkökuorman ohjaaminen, energian varastoiminen tai osallistuminen kysyntäjousto markkinoille.

Yhteistyössä GEF:n kanssa toteutimme myös julkisia kohteita. Turengissa ryhdyttiin tuottamaan aurinkosähköä kirjasto-liikuntahallille ja pääkaupunkiseudulla useat koulut ovat siirtyneet uusiutuvien energioiden hyödyntämiseen. Reaaliaikaisten tuotantonäyttöjen ansiosta aurinkosähkövoimaloita pystytään hyödyntämään myös opetuksessa. Antoisia lukuhetkiä asiakaslehtemme parissa. Mikäli jokin artikkeleista herättää kysymyksiä, minulle voi aina soittaa tai keskustellaan Aurinkotekniikan sosiaalisen median kanavissa.

Aurinkoisin terveisin,
Toimitusjohtaja
Ville Tiainen
044 979 5042

Luitko jo nämä?