SUNENERGIA TOTUUDENMUKAISTA TIETOA AURINGON SÄTEILYSTÄ.

Logo link to home

Suomessa on lähes 5 miljoonaa rakennusta. Sun Energia on mallintanut yli neljän miljoonan (tarkalleen 4211348) suomalaisen katon soveltuvuuden aurinkoenergian tuotantoon. Miten tämä on mahdollista? Ei todellakaan helposti.

Teimme sen siksi, että luulojen tilalla olisi tietoa. Olemme kahden veljeksen (energiainsinöörin ja matemaatikon) startup -yritys Espoosta. Kehittämämme keinon avulla voimme mallintaa valtavia rakennusmääriä ja laskea katoille tulevat aurinkoenergiamäärät täysin yksilöllisesti. Olemme tehneet 3D-mallin jokaisesta Suomen yli 300 miljardista neliömetristä. Mukaan lukien talosi, kattosi, pihasi puut ja pensaat, lipputankosi sekä kattosi rakenteet, kuten hormit, savupiiput ym.

AURINKOENERGIALASKURI

Tuottamamme tieto on huikaisevan tarkkaa: olemme huomioineet suoran ja epäsuoran auringonsäteilyn, katon kallistuskulman, suuntauksen ja varjostavat rakenteet, sekä ympäristön varjostustekijät, kuten kasvillisuuden ja puut. Tuotamme kullekin kattopinnalle tuntitasoisen aurinkoenergian jakauman alle neliömetrin tarkkuudella. Tiedämme siten tarkalleen, kuinka paljon kattonne vastaanottaa auringonsäteitä, millaisia varjoja niiden pinnalle lankeaa ja kuinka kaltevaksi katto on rakennettu.

Olemme tehneet tietoihimme perustuvan helppokäyttöisen nettilaskurin, joka auttaa ihmisiä tarkastelemaan aurinkosähkön järkevyyttä. Syötä osoitteesi, klikkaa taloasi ja voilá: järkevimmät ratkaisut ovat edessäsi. Vilpittömänä tarkoituksenamme on madaltaa yhteydenoton kynnystä, kun rakennusten omistajilla on jo verraten perusteellinen ja luotettava pohjatieto aurinkosähkön soveltuvuudesta heidän katoilleen.

Laskurin avulla pystyt mitoittamaan paneelihankintasi niin, että energiamäärä sopii kulutukseesi. Energiaa ei kannata tuottaa liian vähän, mutta ei myöskään liikaa – tällöin joudut myymään ylituottamasi sähkön energiayhtiöille alihintaan. Sitähän emme suinkaan toivo, emmehän?

 

Antti Rousi

Toimitusjohtaja ja pikkuveli

Sun Energia Oy

Uusimmat artikkelit

AURINKOPANEELEIDEN KIERRÄTTÄMINEN

AURINKOPANEELEIDEN KIERRÄTTÄMINEN

Aurinkosähköasiantuntijamme Taru Rantaruoko selvitti opinnäytetyössään Aurinkopaneelien kierrättämisen mahdollisuudet Suomessa.

AURINGOSTA ENEMMÄN ENERGIAA NANORAKENTEEN AVULLA

AURINGOSTA ENEMMÄN ENERGIAA NANORAKENTEEN AVULLA

Paljas piiaurinkokennon pinta heijastaa yli 30 % sille saapuvasta valosta.

SUOMEN MERKITYKSELLISIN AURINKOSÄHKÖALAN TOIMIJA?

SUOMEN MERKITYKSELLISIN AURINKOSÄHKÖALAN TOIMIJA?

Vuonna 2019 Suomessa tuotettiin aurinkopaneeleilla 170 GWh sähköä. Arkielämästä tutummalla mittayksiköllä ilmaistuna määrä on 170 miljoonaa kilowattituntia.