KOTI LÄMPIMÄKSI UUSIUTUVALLA ENERGIALLA

Logo link to home

Lämmin koti on suomalaisille itsestäänselvyys, jota tuleeharvoin ajatelleeksi. Ilmaistase ei kuitenkaan ole, sillä lämmittäminen on omakotitalon suurin kuluerä. Erilaisiatapoja saada talo lämpimäksi on monia: sähkö,puu, kaukolämpö, öljy, kaasu, pelletti, hake sekä erilaiset hybridijärjestelmät– ja uusiutuvaa energiaa hyödyntävät lämpöpumput.

Laajensimme toimintamme kattamaan myös uusiutuvaa energiaa hyödyntävät lämmitysratkaisut.

Aurinkosähköstä keskustellessa ymmärsimme suurimman tarpeen liittyvän usein kodin lämmitykseen, koska siellä on suurin säästöpotentiaali. Aurinkopaneelit ovat huono ratkaisu lämmittämiseen, sillä lämmityskaudella on kylmä ja pimeä, jolloin aurinkopaneelit eivät tuota sähköä. Ihmisten halu hyödyntää uusiutuvaa energiaa on kuitenkin todellinen. Etenkin öljylämmitteisissä taloissa toivotaan ympäristön kannalta kestävämpää vaihtoehtoa.

Valitsimme ratkaisuksi ilma-vesilämpöpumpun, joka tuottaa lämpöä ulkoilmasta. BOSCH 7000i vesi-ilmalämpöpumpun hyötysuhde (eli kuinka tehokkaasti ulkoilmasta pystytään lämpöä tekemään) on lähes maalämpöjärjestelmän tasoa - hinta taas on merkittävästi edullisempi! Ilma-vesilämpöpumpun käyttöönotto ei vaadi maalämpökaivon poraamista, joten järjestelmä saadaan nopeasti ja pihaa tärvelemättä käyttöön.

Asiantuntijamme suunnittelevat järjestelmän vaihdon ja laskevat taloudellisen säästön tarkasti. Keskimäärin uusi lämmitysjärjestelmä pienentää lämmityskuluja noin 50-60% vuodessa. Tarjoamme myös lämmitysjärjestelmät ”avaimet käteen” -palveluna. Puramme vanhan järjestelmän pois ja kierrätämme vanhan laitteiston. Talon ulkopuolelle asennamme tyylikkään ja markkinoiden nykyaikaisimman ulkoyksikön, joka liitetään talon sisälle asennettavaan sisäyksikköön. Sisäyksikössä on digitaalinen näyttötaulu, josta lämmitysjärjestelmää hallitaan. Käyttö on helppoa ja yksinkertaista. Yksikön sisällä on lisäksi integroitu rosterinen lämminvesivaraaja. Tarvittaessa asennamme järjestelmään myös Bosch Nordic työsäiliön, jotta ulkoyksikön sulatus toimii varmasti. Lisäksi tämä ratkaisu vähentää käynnistymiskertoja ja näin pidentää laitteiston käyttöikää.Aurinkotekniikan asentamilla Bosch ilma-vesilämpöpumpuilla on markkinoiden paras takuu: 6 vuotta lämpöpumpulle ja 10 vuotta kompressorille.

Mikäli lämmitysjärjestelmän uusiminen on ajankohtaista,teemme mielellämme maksuttoman kartoituksen, jossa selvitämme uusiutuvan energian mahdollisuudet kotisilämmittämisessä.

Uusimmat artikkelit

AURINKOPANEELEIDEN KIERRÄTTÄMINEN

AURINKOPANEELEIDEN KIERRÄTTÄMINEN

Aurinkosähköasiantuntijamme Taru Rantaruoko selvitti opinnäytetyössään Aurinkopaneelien kierrättämisen mahdollisuudet Suomessa.

AURINGOSTA ENEMMÄN ENERGIAA NANORAKENTEEN AVULLA

AURINGOSTA ENEMMÄN ENERGIAA NANORAKENTEEN AVULLA

Paljas piiaurinkokennon pinta heijastaa yli 30 % sille saapuvasta valosta.

SUOMEN MERKITYKSELLISIN AURINKOSÄHKÖALAN TOIMIJA?

SUOMEN MERKITYKSELLISIN AURINKOSÄHKÖALAN TOIMIJA?

Vuonna 2019 Suomessa tuotettiin aurinkopaneeleilla 170 GWh sähköä. Arkielämästä tutummalla mittayksiköllä ilmaistuna määrä on 170 miljoonaa kilowattituntia.